KiemeltTechnológia

Minden az elektromos targoncákról

Szerző: 2020-05-15 No Comments

Hogyan képes egy elektromos targonca megküzdeni a mindennapos kihívásokkal? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

yale elektromos targonca blog

Ahogy az elmúlt években, a következő évtizedekben is kiemelkedő trendek közé tartozik a hagyományos, belsőégésű targoncák lecserélése elektromosra. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a szigorú EU-s szabályozási rendszerből kifolyólag egyre többen váltanak elektromos targoncára. Az elektromos targoncák nem csupán az üzemanyag árak ingadozása és a károsanyag-kibocsátás szabályok szigorítása miatt népszerűek. Tekintsük át, milyen további előnyökkel jár az elektromos eszközök használata!

 • A fenntartási költségek alacsonyabbak: egy elektromos targonca esetében kevesebb alkatrész szorul karbantartásra
 • Hatékonyság: az elektromos targoncák precízebb munkavégzést biztosíthatnak
 • Ergonómia: csendes és kevésbé rezgő eszközök, mely megkönnyíti a targoncán és a környezetében dolgozók napjait
 • Környezetbarát megoldás: a cégek többsége előnyben részesíti az elektromos targoncák használatát, első sorban a CO2 kibocsátás miatt
 • Kiváló hosszú távú befektetés: targonca és akkumulátor rendszeres karbantartása esetén élettartama hasonló egy robbanó motoros targoncához.
 • Az emelés és szállítás precizitása; megbízható és pontos munkavégzés.
 • A fenntartással járó munka csökken: az elektromos targoncákat ritkábban kell karbantartani, mint a robbanómotoros targoncákat.
 • Magas komfortszint: a kezelő kényelme első osztályú.
 • Jobb kilátás: a hátsó tér jobban belátható, hiszen sem kipufogó, sem gázpalack nem látható.
 • Jobb levegőminőség: nincs kipufogógáz.
 • Kisebb költségek a fenntartás, üzemanyag, fűtés és légkondicionálás terén.

Gyakran találkozunk olyan sztereotípiákkal, amik rossz fényben tüntetik fel az elektromos targoncákat. Szeretnénk eloszlatni partnereink kétségeit:

Az elektromos targonca nem használható kültéren.

Hamis! Hasonlóan, mint beltéren, külső terepen is használhatóak az elektromos targoncák. A Yale olyan megoldásokat kínál, melyek a zord időjárásnak is eleget tesznek (pl. IP54-es szabvány szerinti tömített hajtó tengely és menetmotor).

Több elektromos eszköz vagy vezeték mehet tönkre benne.

Hamis! A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a sok különálló elektromos alkatrészt felváltották a mikroprocesszor-vezérelt rendszerekkel.   

 

Egy elektromos targonca nem olyan erős, mint egy robbanómotoros.

Hamis! Az elektromos targoncák pontosan ugyan olyan elemekből és alkatrészekből épülnek fel, mint a hagyományos meghajtásúak.

Az akkumulátor töltéséhez nagy helyre lesz szükségünk.

Hamis! Az oldalirányú akkumulátorcsere lehetőséget nyújt arra, hogy csökkentsük a szükséges teret.

A hatékonysága nem olyan, mint egy hagyományos targoncáé.

Hamis! A munka típusához szükséges teljesítménymódot a targonca kezelője választja ki. Haladás, irányváltás, manőverezés pedig  precízebb!

 

Az akkumulátor lemerül munka közben.

Hamis! Partnereink tapasztalatai és a különböző akkumulátor teljesítménymérő applikációk szerint a megfelelő targonca és akkumulátor kiválasztásával az elektromos targonca az egész műszakot végigdolgozza.

Amennyiben több műszakban dolgoznak az elektromos targoncák, a plusz akkumulátor beszerzése lehet a megoldás. Tekintse meg a Yale videóját, hogyan cserélnek pár perc alatt akkumulátort egy 80 Voltos targoncában!