"Pagát Gold Zrt - Magyarország valószínűleg legjobb targonca szervize"
nyelv Pagát magyar oldalak
e-mail: info@pagatgold.hu
telefon: +36 1 402 42 22

Pagát Gold története

Több mint húsz év több ezer targonca értékesítés és üzemeltetés

Hogy a Pagát Gold Zrt. tényleg 20 éves? Igen! Jelenlegi formáját 1997-óta viseli, azonban a Pagát szelleme és magja valóban két évtizedes múltra tekint vissza. A formaság kedvéért tisztázandó persze, hogy vállalkozási formája ezen idő alatt többször változott, de létének fő eleme mindig is a targonca volt.

 

Az ország gazdaságát és vállalatainak struktúráját átalakító időszakban született a Pagát. Összetett, láncreakció-szerűen végbemenő folyamatok alakították ki az igényt egy olyan vállalkozás születésére, mely arra hivatott, hogy megoldása legyen Magyarországon a targonca-üzemeltetési és – karbantartási talányoknak. A rendszerváltás előtt, a targoncákkal dolgozó nagy szocialista vállalatok felépítése a következőképpen nézett ki és alakult át: a termelői és irodai részlegek mellett létezett egy karbantartó, úgynevezett TMK (tervszerű megelőző karbantartás) részleg is. Ebbe tartozott a szerszámok, az épület, a gépjárműpark, -és történetünk szempontjából, mint leglényegesebb- a targoncapark üzemeltetése, karbantartása és javítása. A rendszerváltás után az anyacégből kiváltak a kisebb csoportok és az újonnan létrejött kis- és közép vállalatok ugyan "vitték magukkal" a gépeket, de a karbantartóikat nem. Egyértelmű szükség lett tehát olyan cégekre, amik segítséget nyújtottak ezeknek a vállalkozásoknak. A fentebb vázolt folyamatokat látva, megalapozott volt tehát az elképzelés arról, hogy egy márkafüggetlen targonca szerviz létrehozásában komoly perspektíva lehet.


Hatalmas mérföldkő volt 1996-ban a Taurussal kötött szerződés, mellyel egy nyolcvan targoncából álló flotta non-stop szervizét és karbantartását vállalta el a Pagát, kihelyezett szervizzel. A növekvő munka mennyisége még több szorgos kezet és jókedvet kívánt. Egyre nagyobb lett a közösség, amit egyre lelkesebben lehetett egyre több és egyre nagyobb bulikon összefogni. Rendszeressé váltak a csapatépítő programok, flekken sütések, pétanque versenyek és túrák. Az első komoly találkozás a Nissan márkával 1997-ben volt, amikor a Pagát eladta az első új targoncát. Nem mindennapi ajándékkal lepte meg magát Bácsi Péter 1997-ben, a harmincadik születésnapján; a betéti társaságként működő cégét részvénytársasággá alakította. Több volt ez persze egy egyszerű meglepetésnél, hiszen ez valójában a piac diktálta kényszer-ajándék is volt.


Az iroda beköltözött első saját ingatlanába, egy zuglói társasház tágas alsó szintjére. Amelyet gyorsan kinőve az iroda és a 16. kerületi műhely 2001-ben átköltözött jelenlegi telephelyére. Ehhez persze ötven milliós hitelt kellett felvenni, de ettől öt év alatt meg is szabadult a cég – ami nem rossz teljesítmény.

A 2003-as évben a Transtechnik kivonult a magyar piacról, de a céget megvásárolta Bácsi Péter. Szirányi Zoltán a cég korábbi vezetője pedig – mint a Pagát új értékesítési vezetője - nagy segítséget nyújtott a Pagát számára megfelelő targoncamárka kiválasztásában. Komoly tárgyalások kezdődtek a Yale (USA), a Cesab (Olaszország) és a Komatsu (Japán) targonca gyárakkal. Ismét óriási és jó döntés született: 2003. szeptember 1-jétől a Pagát lett a világ második legnagyobb építő- anyag mozgatási- és bányaipari berendezésgyártójának, a Komatsunak a magyarországi vezérképviselete. Az idáig sem lassú fejlődést mutató cég egy év elteltével - az importtevékenység finanszírozását is segítendő - a magyarországi Komatsu targonca márkaképviseleti hálózatot is megalakította.

2005-ben a Pagát képviselői átvették az Európa negyedik legkiválóbb targonca értékesítőjének járó kitüntetést. Nagy szó ez kis hazánkban. Erről mesélnek az egy évvel későbbi számok is: Átadásra került az 500. Pagát által forgalmazott Komatsu, az ezredik használt targonca, valamint közel ötven gépet helyezett ki a Globus Konzerv ipari Zrt. gyáregységeibe.

2010-ben Pagát lett a NISSAN targonca gyári képviselete is.

Pagát targonca történetének sarokpontjai:
1991
Az alapítás éve. Az első hidraulikus emelők javítása.
1992
Az első targonca felújítása.
1993
Az első használt targonca eladása.
1997
Az első új targonca értékesítése.
1999
ISO 9001 Minőségbiztosítási rendszer bevezetése.
2000
Költözés a jelenlegi telephelyre.
2003
A Pagát Gold Zrt. lett a Komatsu targoncák magyarországi vezérképviselete.
2004
A magyarországi Komatsu targonca márkaképviseleti hálózat megalakítása.
48 db új Komatsu átadása a Globusnak.
2006
Az ezredik használt targonca ás az 500. új Komatsu átadása. A MAST terepjáró
targonca márkaképviseleti jogának elnyerése. Európa 4. legsikeresebb
KOMATSU targonca importőre INDUSTRIA Nagydíj.
2007
A LittleGiant adapter gyár képviseltének megnyitása. 60 db új Komatsu targonca
átadása a Profi Magyarország részére.
2008
A 16. szervizautó üzembe helyezése. Az ezredik új targonca átadása.
Nemzetközi Komatsu márkaképviselői találkozó Budapesten a Pagát szervezésében.
A Márkaképviseleteink száma 26-re növekszik. Megalakul a PAGÁT RENTAL Kft.
Az 1000. új targonca átadása.
2010
Cégünk lett a NISSAN targonca gyári képviselete is. Minden Nissan targonca
6 év vagy 6000 üzemóra garanciával!
2011
20 éves a Pagát!
Facebook oldal nyitása
2012
A 4. legeredményesebb Nissan targonca kereskedő Európában
Az 1000. Facebook like
AA pénzügyi minősítés a BISNODE HUNGARY-tól
Az év honlapja kitüntető cím
2016
Január: A Utilev targoncák hivatalos forgalmazói lettünk!
2016
Április 1-jétől a 25 éves Pagát a Yale magyarországi márkaképviselője

Targonca szerviz

Online Hibabejelentő
Ha targoncája meghibásodott, töltse ki hibabejelentőnket, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.Hibabejelentés
Kérje ajánlatunkat!
Targoncák, raklapemelők, alkatrészek és kiegészítők beszerzése; targonca szerviz és targonca javítás. Rövid átfutási idő, garanciával! Ajánlatkérés
Kérdezzen!
Ha anyagmozgatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, itt felteheti. Legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni Önnek! Kérdezek!
Visszahívjuk

Ha bármilyen kérdése van targoncákkal kapcsolatban, munkatársunk visszahívja Önt!

Köszönjük! Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre naprakész híreinkért, akcióinkért!

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk!

Minden jog fenntartva © Pagát Gold Zrt. 1991-2015.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum