"Pagát Gold Zrt - Magyarország valószínűleg legjobb targonca szervize"
nyelv Pagát magyar oldalak
e-mail: info@pagatgold.hu
telefon: +36 1 402 42 22

Targonca adapter - nem csak villa!

Targonca adapter forgalmazás, javítás, alkatrész

A villás targonca univerzális munkaeszközzé változtatatható különféle adapterek csatlakoztatásával, pl. bálafogó, kartonfogó. de akár papírtekercsfogó vagy rakodókanál is.


Targonca adapterek csatlakoztatása

Az adapterek csatlakoztatása nem ördöngösség, de szükséges lehet hozzá plusz hidraulikus vezérlő szelepek kiépítésére, illetve az sem mindegy, hogy mekkora a felfogató rész. Ezt Európában FEM2, FEM, FEM4, vagy ISO2, ISO3 vagy ISO4-es számmal jelölik, ez összefüggésben van a targonca teherbírásával. Általánosságban az 1-2,5 tonna teherbírású targonca villakocsija FEM2, amire a villát vagy az adaptert rögzíthetjük. FEM3 általában a 3-5 tonnás targoncáké, FEM4 a nagyobbaké. Léteznek más felfüggesztések is, pl. az úgynevezett PIN-es, de legjobb a szakértő kollégáink tanácsát kérni.

Nagyon fontos a tervezés, hiszen ezek az eszközök általában nehezek és megváltoztatják a targonca súlypontját is, így mindenképpen szakember közreműködését javasoljuk! Minden fontosabb gyártóval közvetlen kapcsolatban vagyunk, de nem köteleztük el magunkat egyiknél sem, mert mindegyiknek más az erőssége és az árstratégiája.

Az adaptereket nem csak értékesítjük, hanem javítjuk is, és forgalmazunk használt targonca adaptereket is!

Főbb partnereink: Cascade, Bolzoni, Kaup, Meyer, LittleGiant. A megfelelő adapter kiválasztáshoz segítséget kaphat katalógusunk letöltésével, vagy kérje ajánlatunkat!

A gyakoribb targonca kiegészítők

Bálafogó targonca adapter

Bálafogó targonca adapter

Mint a név is mutatja, papír, rongy vagy más, viszonylag puha anyagból készült bálák mozgatására szolgál. Választható a nyitás és a teherbírás, továbbá a kar hossza és felületének minősége, lehet érdesített, gumi vagy nyomot nem hagyó műanyag. Opcióként rendelhető hozzá szorítási erőmérő és hozzá külön szabályozószelep, ami a kívánt szorítás után leszabályoz. Használják még az ún. big-bag zsákok mozgatására is. Kívánságra egyedi színben vagy akár horganyzott kivitelben is rendelhető.

Forgatható rakatfogó

Forgatható rakatfogó adapterek

Helyesen hordófogó-borító adapter. Elsősorban a szabványos, 210 literes hordó szállítására és borítására használatos, de kívánságra természetesen hordóhoz gyártható az akár cserélhető szorítóheveder is. Kedvelt eszköze a vegyipari és az olajjal foglalkozó cégeknek. Opcióként rendelhető hozzá szorítási erőmérő és hozzá külön szabályozószelep, ami a kívánt szorítás után leszabályoz. Kívánságra egyedi színben vagy akár horganyzott kivitel is rendelhető.

Targonca oldalmozgató

Targonca oldalmozgató

Manapság szinte alapfelszereltségnek számít ez az egyszerű eszköz, a targonca villákat lehet vele jobbra-balra mozgatni kb. 10-20 centimétert. A hátránya, - mint minden kiegészítő adapternek- hogy figyelembe kell venni a súlyát és hogy mennyivel előrébb esik a teher, ha oldalmozgatót szerelünk a gépre. Amikor mindkét villát külön lehet mozgatni, azt már villapozicionálónak nevezzük, lásd alább.

Papírhengerfogó vagy tekercsfogó

Papírhengerfogó

Különböző méretű papírtekercsek mozgatására és - kiviteltől függően- forgatására használatos. Megkülönböztetünk kemény ( nyomdai ) és puhaáru ( pl. kéztörlő ) papírtekercs adaptert. Nagyon fontos a jól szabályozhatóság, hiszen ha nagy a szorítási erő, sérülhet a papír, ha kicsúszik a tekercs, az még nagyobb baj. Létezik még olyan, amelyik két vagy több tekercset is tud egyszerre szállítani, és persze nem csak papírtekercs van a világon, lehetséges műanyag vagy fémfólia szállítása is.

Rakatszorító

Rakatszorító

Italgyártók, italnagykerek kedvence. A lényege, hogy a raklapon felhalmozott rekeszeket gyorsan lehessen a targoncával mozgatni, véletlenül se boruljanak le. Ezért egy hidraulikus munkahengerrel egy keretet szorítanak a rakat tetejére, ezzel fogják össze a rekeszcsomagot és már indulhat is a targoncaverseny ;-) Opcióként rendelhető hozzá szorítási erőmérő és hozzá külön szabályozószelep, ami a kívánt szorítás után leszabályoz.

Rakatfogó targonca adapter

Targonca rakatfogó

Tégla- és falazóelemgyárakban használatos elsősorban, előnye, hogy az egymás mellé rakott elemeket gyártás után nem kell rögtön raklapra helyezni a mozgatáshoz, hanem az alsó sort a rakatfogó összeszorítja és a így emeli fel az egész csomagot. Szükség esetén utána mindenestül felrakható raklapra és onnantól kezdve már hagyományos villás targoncával is szállítható

Targonca villa

Targonca villa adapter

A villa is egy kiegészítője a targoncának, ettől lesz villás targonca, hiszen az eddigiekből láttuk, hogy a villa helyett mennyi minden felszerelhető. A targonca villa választék is változatosabb, mint gondolná, van rövid és hosszú, keskeny és széles, speciális gumi borítású a sérülékeny áruhoz, rozsdamentes, szikramentes, úgynevezett pengevilla, amit a farakások közé lehet beszúrni. Fontos ügyelni a teherbírásra, ez az oldalába van beütve!

Targonca villadöntő adapter

Villadöntő adapterek

Ritka adapter, egy jópofa szerkezet a villát sokkal jobban dönthetővé teszik a szokásosnál, a cél, hogy a könnyen guruló farönkök, csövek ne gördüljenek le a villáról. A ritkaságok közé tartozik, ugyanúgy mint a rakodókanál, az ötvénykanál, a darugém, a teleszkópos villa, a vonó vagy tolófej. Kívánságra egyedi színben vagy akár horganyzott kivitel is rendelhető.

Targonca villapozícionáló adapter

Villadöntő adapter

A targonca oldalmozgató testvére. Itt a villákat nem csak együtt, hanem vagy szét és össze lehet húzni vele, vagy mindkét funkciót tudja: lehet oldalmozgatóként is használni és lehet a villatávolságot is állítani. Ott lehet vele sok időt nyerni, ahol a raklapokat keresztben és hosszában is szállítják, így nem kell a targoncásnak le-föl ugrálnia a targoncán. Időt lehet vele nyerni és baleseteket elkerülni.

További adapter típusok, egyedi igények

Az itt felsoroltakon kívül gyakorlatilag minden feladatra kínálunk megoldást. Ha ezek között nincs ott az Ön által keresett megoldás, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot és megoldjuk az Ön gondját is targonca adapter kérdésében.
Legutóbbi megkereséseink során a következő adaptereket tudtuk ajánlani: papírhenger fogó, villapozicionáló, bálafogó, villaforgató, kartonfogó, papírbála fogó, rongybála fogó, hordófogó, négyvillás adapter, fémtekercs szállító, farönk fogó, rekeszleszorító, oldalmozgató, villapozicionáló, fehéráru fogó, tissuetekercs fogó, rakatfogó, darugém, hatvillás adapter, konténer borító, rakodó kanál, rönkfogó, szerelőkosár, szállítótüske, rakatleszorító, villafordító, nyolcvillás adapter, hordó borító, teleszkópvilla, targoncavilla, márványszállító, üvegtábla szállító.

Válassza a megbízhatót, válassza a Pagátot, kérje ajánlatunkat!

Targonca szerviz

Online Hibabejelentő
Ha targoncája meghibásodott, töltse ki hibabejelentőnket, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.Hibabejelentés
Kérje ajánlatunkat!
Targoncák, raklapemelők, alkatrészek és kiegészítők beszerzése; targonca szerviz és targonca javítás. Rövid átfutási idő, garanciával! Ajánlatkérés
Kérdezzen!
Ha anyagmozgatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, itt felteheti. Legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni Önnek! Kérdezek!
Visszahívjuk

Ha bármilyen kérdése van targoncákkal kapcsolatban, munkatársunk visszahívja Önt!

Köszönjük! Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre naprakész híreinkért, akcióinkért!

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk!

Minden jog fenntartva © Pagát Gold Zrt. 1991-2015.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum