"Pagát Gold Zrt - Magyarország valószínűleg legjobb targonca szervize"
nyelv Pagát magyar oldalak
e-mail: info@pagatgold.hu
telefon: +36 1 402 42 22

Targonca munkavédelem - targoncák kezelése, ellenőrzés

Targoncavezető és környezetének munkavédelme

Két dologra is oda kell figyelni: Az egyik a tényleges munkavédelem, a dolgozók és az értékek védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörnyezet kialakítása. A másik a hatóságok felé a megfelelés és a vezetők védelme baj esetére.


A munkahelyi vezető felelős a beosztottaiért és felelősségre is vonható, de persze csak akkor ha nem elég körültekintő vagy hibázik. A targoncákra és emelőgépekre speciális szabályok vonatkoznak, hiszen veszélyes eszközök, haladnak, fékeznek, terhet emelnek, esetenként leejtenek...

Mire figyeljen a targoncák kezelése, és a munkavédelem során? A vásárlás során követelje meg az előírt dokumentációk átadást: magyar nyelvű gépkönyv, eredeti CE tanúsítvány. A targoncásnak legyen megfelelő és (orvosilag is) érvényes bizonyítványa az adott géptípus kezeléséhez. A targoncát üzembe kell helyezni, az üzembe helyezési dokumentáció elkészítése az üzembe tartó feladata!
Targonca munkavédelem Munkavédelmi lépések Az üzembe helyezéshez el kell végeztetni a targonca üzembe helyezés előtti fővizsgálatát, amely emelőgép szakértő feladata. A targonca üzemeltetés folyamatát bele kell foglalni a cég kockázatbecslésébe. Ki kell nevezni Emelőgép ügyintézőt, ez speciális végzettséget követel. A továbbiakban az ő feladat lesz az üzemeltetés felügyelete és felelőssége. Ez így egy szuszra hosszúnak tűnhet, de ha megtisztel bennünket bizalmával, segítünk az elejétől a végéig, komoly gyakorlatunk van benne!

Egy vállalkozásnak ezekre érdemes még odafigyelni:

Villamos kéziszerszámok felülvizsgálata
22/2005 (XII.21.) FMM rendelet szerint:
"Kéziszerszámok és hordozható biztonsági transzformátorok érintésvédelmi felülvizsgálatáról a munkáltatónak évenkénti szerelői ellenőrzéssel kell gondoskodnia!"

Érintésvédelmi felülvizsgálat
22/2005 (XII.21.) FMM rendelet szerint:
"Kisfeszültségű villamos berendezések közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem) ellenőrzéséről a munkáltatónak 3 évenként szabványossági felülvizsgálattal kell gondoskodnia!"

Villamos berendezések tűzvédelmi felülvizsgálata
A 28/2011. (IX.6.).) BM rendelettel hatályba helyezett OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) 3. rész 213§ szerint:
Villamos berendezés üzemeltetőjének az "A" és "B" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyiségekben és szabadtereken legalább háromévenként, a "C", "D" és "E" tűzveszélyességi osztályba tartozó helyiségekben és szabadtereken legalább hatévenként a berendezés tűzvédelmi felülvizsgálatát el kell végeztetnie és a tapasztalt hiányosságokat a minősítő iratban meghatározott határnapig meg kell szüntetnie, melynek tényét hitelt érdemlő módon igazolnia kell. A tűzvédelmi felülvizsgálat szempontjából határnapot kell figyelembe venni.

Villámvédelmi berendezések felülvizsgálata
A 28/2011. (IX.6.). BM rendelettel hatályba helyezett OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) 3. rész 228§ alapján:
Nem norma szerinti meglévő villámvédelmi berendezést tűzvédelmi szempontból "C", "D" és "E" tűzveszélyességi osztályba tartozó építményben és szabadtéren legalább 6 évenként, egyéb építményben és szabadtereken legalább 3 évenként a villámvédelem hatásosságát felül kell vizsgálni és a tapasztalt hiányosságokat a minősítő iratban meghatározott határnapig meg kell szüntetni, melynek tényét hitelt érdemlő módon igazolni kell.

További információt kaphat tematikus honlapunkon, a www.targoncamunkavedelem.hu oldalon, vagy várjuk megkeresését!


Targonca munkavédelem - avagy mihez vezethet a szabályok megszegése

Targonca szerviz

Online Hibabejelentő
Ha targoncája meghibásodott, töltse ki hibabejelentőnket, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.Hibabejelentés
Kérje ajánlatunkat!
Targoncák, raklapemelők, alkatrészek és kiegészítők beszerzése; targonca szerviz és targonca javítás. Rövid átfutási idő, garanciával! Ajánlatkérés
Kérdezzen!
Ha anyagmozgatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, itt felteheti. Legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni Önnek! Kérdezek!
Visszahívjuk

Ha bármilyen kérdése van targoncákkal kapcsolatban, munkatársunk visszahívja Önt!

Köszönjük! Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre naprakész híreinkért, akcióinkért!

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk!

Minden jog fenntartva © Pagát Gold Zrt. 1991-2015.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum