"Pagát Gold Zrt - Magyarország valószínűleg legjobb targonca szervize"
nyelv Pagát magyar oldalak
e-mail: info@pagatgold.hu
telefon: +36 1 402 42 22

Csuklós targonca

Miért legyen csuklós egy targonca?

Bárkinek, akinek új a Bendi vagy a csuklós targonca, általában az az első kérdése hozzánk, "miért legyen egy targonca csuklós?" A következő néhány bekezdésen keresztül betekintünk a Bendi Csuklós Targonca történetébe, kialakításába és előnyeibe.


A "miért legyen egy targonca csuklós?"

A kérdés megértéséhez tisztában kell lennünk az alternatívákkal. A hagyományos négykerekű ellensúlyos gép világszerte a leggyakrabban használt raklap felrakó berendezés, a gyakorlatban bevált, eredeti kialakításának köszönhetően, sokoldalú és költséghatékony. Mindazonáltal, a teher méretéhez képest a targoncának nagy a helyigénye és a 3-4 m-es vagy szélesebb munkafolyosó sem szokatlan.


Bendi csuklós targonca

A háromkerekű (3-támaszú) targoncák

Ezeket a targoncákat azért fejlesztették ki, hogy a folyosót 3 m körülire csökkentsék, de általánosságban ezek a gépek, miközben költséghatékonyabb alternatívát jelentenek, kisebb terhet emelnek és kevésbé képesek terepen üzemelni, valamint inkább a belső raktározással és csarnok-béli munkálatokkal társítják semmint a kültéri alkalmazással.

Tolóoszlopos targoncák

A targonca oszlopa vagy villája "kinyúlik" targonca vázából, hogy így tovább csökkentse a munkafolyosó méretét. A gép 2,5-3 m széles folyosón képes dolgozni, ami értékes megtakarítást kínál. A teljesítmény fokozása érdekében a tolóoszlopos targoncákat kompaktra tervezik, ami a magasabb súlypontból adódó stabilitási problémák leküzdéséhez keményebb gumiabroncsot kíván. Ezek a keskenyebb, keményebb abroncsok meghatározzák, hogy a tolóoszlopos targonca csak beltéri munkavégzésre vagy nagyon sima burkolaton alkalmazható.

A raktárból a teherautók felrakodásához leggyakrabban ellensúlyos targonca szükséges.


VNA (nagyon szűk folyosó) targoncák

A VNA targoncák alkalmasak 1,5-2 m széles folyosóban dolgozni, ezáltal maximálisan kihasználva a raktárteret. Ezen a területen volt felelős sok fejlesztésért a tervező Feddy Brown, az eredeti Bendi csuklós targonca megtervezése előtt. Freddy felismerte, hogy a keskeny folyosók kompromisszumot igényelnek más területeken. A Bendit ezen kompromisszumok kikerülése céljából fejlesztették ki.

A VNA-n belüli szoros tűrések miatt egy sor követelménynek kell megfelelni. Drágán kivitelezett padozatokszükségesek, hogy a nagyon kis tűréseken belül legyünk a VNA gépek megkövetelte felület garantálásához. Sín- vagy kábelvezetést alkalmaznak, hogy a targonca milliméter pontosan közlekedjen a folyosón – és ez a vezetés jelentős költségeket okoz. Ironikusan szólva, ahhoz, hogy a VNA targonca képes legyen az egyik folyosóról átállni a másikra, az egyes folyosók végén nagy teret, 4-6 m-t kell szabadon hagyni, amivel értékes raktártér veszik el. Ez a típusú targonca csak folyosókban képes üzemelni, ami azt jelenti, hogy egyéb hagyományos targoncákra van szükség a VNA-nál az áruk oda- és elszállítására. Minden VNA targonca méretre szabott az egyes raktárakhoz, termék- és polcrendszerhez, ami azt jelenti, hogy a termék nem igazán variálható és a targonca nem könnyen telepíthető át, vehető rövid távra bérbe vagy váltható ki meghibásodás esetén. Sok cég számára ez a rugalmatlanság kombinálva az üzemeltetési költségekkel behatárolja a VNA targoncák piacát. Bendi csuklós targoncák Freddy belefogott egy olyan targonca tervezésébe, amely szűk folyosóban dolgozna,de nem igényel kiegyenlített padlót, szabadban dolgozna szállítójármű megrakodásán és könnyen vezethető lenne, ily módon nem kellene kompromisszumot kötni a termelékenységgel. Egy targonca, ami mindent megcsinálna – beltérben, szabadban és sorozatban gyártható megfelelve minden üzemeltetési igénynek. Az eredmény a Bendi lett, az eredeti és máig a világ legnépszerűbb csuklós targoncája.


További kérdéseivel kérjük keressen bennünket bizalommal!

Kérje most ajánlatunkat erre a különleges targoncára!


Csuklós targonca videó

Szűk folyosókon, könnyed fordulatok elegáns targoncája. Más targonca számára esélytelen terek és méretek, mindezt gazdaságosan és elegánsan. Tekintse meg rövid videónkat.


Targonca szerviz

Online Hibabejelentő
Ha targoncája meghibásodott, töltse ki hibabejelentőnket, rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot.Hibabejelentés
Kérje ajánlatunkat!
Targoncák, raklapemelők, alkatrészek és kiegészítők beszerzése; targonca szerviz és targonca javítás. Rövid átfutási idő, garanciával! Ajánlatkérés
Kérdezzen!
Ha anyagmozgatással kapcsolatban bármilyen kérdése van, itt felteheti. Legjobb tudásunk szerint próbálunk segíteni Önnek! Kérdezek!
Visszahívjuk

Ha bármilyen kérdése van targoncákkal kapcsolatban, munkatársunk visszahívja Önt!

Köszönjük! Munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre naprakész híreinkért, akcióinkért!

Köszönjük!
Hírlevél jelentkezését fogadtuk!

Minden jog fenntartva © Pagát Gold Zrt. 1991-2015.Adatvédelem | Felhasználási feltételek | Oldaltérkép | Impresszum